Гутереш изразио забринутост због етничког насиља у западном Дарфуру у Судану

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 17:36

Гутереш изразио забринутост због етничког насиља у западном Дарфуру у Судану

Генерални секретар УН Антонио Гутереш упозорио је данас да би напади на цивиле у западном Дарфуру у Судану, а који су засновани на етничком идентитету, могли да представљају злочине против човечности. Фото: Танјуг/AP Photo/Lujain Jo „Посебно сам забринут због извештаја о случајевима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заснованим на родном и сексуалном насиљу“, рекао је Гутереш и нагласио да га је погодила етничка димензија насиља у Генеини, главном граду области западни Дарфур, преноси Ројтерс.
Гутереш је то рекао говорећи на догађају, који има за циљ прикупљање новца за финансирање операција Уједињених нација везаних за прикупљање хуманитарне помоћи у Судану.
„Насиље над хуманитарним радницима и напади на цивиле, инфраструктуру и хуманитарне залихе морају да престану“, рекао је он.
Blinken: SAD ne podržavaju nezavisnost Tajvana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш изразио забринутост због етничког насиља у западном Дарфуру у Судану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.