Намирнице које чисте плућа од никотина

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 17:02

Намирнице које чисте плућа од никотина

Ако сте престали да пушите или сте страствени пушач, овим намирницама ћете ублажити негативно дејство цигарета и започети процес чишћења организма. Фото: Pexels/Ra’fat Borini Зеље Фолна киселина врло је важна за нормалан рад и развој тела, али исто тако помаже телу да се реши никотина. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Велике количине фолне киселине налазе се у зељу.
Броколи, карфиол и купус Осим што ово поврће садржи полифеноле који су се показали корисним у смањивању разних упала у систему за варење, такође садржи и антиоксидансе који чисте тело од бројних токсина. Кувајте их што краће како бисте сачували све њихове благодети.
Зелени чај Пушењем тело губи потребну течност, па организам много брже долази у стање дехидратације. Испијање зеленог чаја који је препун антиоксиданата је поуздан начин да истерате никотин из тела.
Шаргарепа Никотин уништава кожу и чини је беживотном и сувом. Ако желите да се решите ове нуспојаве, једите што више шаргарепе. Она садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б који су главни чистачи организма. Шаргарепу исцедите у соковнику помешану са јабуком и лимуном или је изредандајте у салати.
Киви, лимун и наранџа Осим воде, пушење из тела избацује и витамине А, Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму да се бори против разних инфекција и бактерија. Како бисте надокнадили изгубљене витамине посегните за кивијем или пак попијте чашу лимунаде.
Сок од наранџе хидрира тело, пружа му потребне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцедите две наранџе, додајте мало воде и попијте између оброка.
Zbog čega je duvanski dim štetan za naše zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које чисте плућа од никотина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.