Шолц: Немачка спремна на то да би рат у Украјини могао да потраје

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 14:01

Шолц: Немачка спремна на то да би рат у Украјини могао да потраје

Немачка је спремна на могућност да би рат у Украјини могао да потраје још неко време, изјавио је данас немачки канцелар Олаф Шолц. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber „Ми се за то припремамо и на основу тога прилагођавамо нашу политику“, рекао је Шолц на заједничкој конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.
Он је додао да ће Немачка наставити да подржава Украјину колико год буде потребно, преноси Ројтерс. Столтенберг је на конференцији рекао да лидери НАТО неће званично позвати Украјину да постане њихов члан, на самиту у Виљњусу у Литванији, који ће бити одржан 11. и 12. јула.
Он је додао да ће лидери разговарати о томе како приближити Украјину ка чланству у НАТО и истакао да је против прихватања статуса замрзнутог кофликта у Украјини.
Blinken: SAD ne podržavaju nezavisnost Tajvana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Немачка спремна на то да би рат у Украјини могао да потраје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.