Мали: Министарство финансија даје прилику младима да у њему почну да раде

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:35

Мали: Министарство финансија даје прилику младима да у њему почну да раде

Министарство финансија четврту годину заредом пружа прилику студентима Економског факултета Универзитета у Београду да прво радно искуство стекну у овој државној институцији, а министар финансија Синиша Мали изјавио је након данашњег састанка са шесторо младих примљених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на последњим конкурсима, да 15 студената који су прошли праксу у министарству већ ради. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „То потврђује да се пракса министарства да се шанса младима да стекну прво радно искуство показала веома добром. На тај начин не само да доприносимо запошљавању наших младих него помажемо да стекну искуство које ће им помоћи у будућој каријери“, рекао је Мали за Тањуг.
Младима који тек почињу да раде у министарству које води пожелео је срећу и успех и нагласио да им неће бити лако, јер како је рекао, Министарство финансија је такво да се свака одлука Владе Србије прожима кроз њега. „Неки од њих ће радити у сектору за буџет, а неки у сектору за фискалне ризике. Веома је важно да се код њих види пуно жеље за новим знањем и напредовањем и сигуран сам да ће ово министарство бити право место за такво нешто“, рекао је Мали.
Навео је да ће Министарство финансија и у наредним годинама наставити са овом праксом и да је тај пример мали допринос отварању нових радних места и прилике за рад младима у нашој земљи.
У сектору за буџет прво радно искуство ће стећи Михаило Дамњановић, Ивана Марковић и Марија Бежановић, а Грегор Бистричић, који у овом сектору ради три месеца каже да је ангажован као аналитичар на планирању и припреми буџета, анализи постојећих и пројеката који тек долазе.
„Студент сам мастер студија на смеру банкарски и финансијски менаџмент. Размишљао сам и о корпоративном и о послу у државној институцији, али мислим да је радити у Министарству финансија успех за сваког младог човека који се бави финансијама“, рекао је он за Тањуг. Ивана Марковић, којој је данас први дан у Министарству финансија као практиканту, рекла је да се за праксу пријавила зато што сматра да је то идеална прилика да неко ко је апсолвент и има пар испита до краја, као што је она, стекне радно искуство.
„Оно што смо учили на факултету треба и применити у пракси, а за мене је пошто студирам финансије, банкарство и осигурање Министарство финансија право место за то“, рекла је она.
Од праксе у Министарству очекује прво стицање радних навика а да ће касније знање које је стекла на факултету успети да примени у пракси. „Велики је успех за сваког студента добити прилику за стицањем праксе и да види како функционише систем“, истакла је она.
Двоје младих који су такође примљени на заједничком конкурсу, Тамара Глишовић и Никола Оташевић радиће у сектору за фискалне ризике.
Manifestacija „Carski i Tanaskovi dani“ na brdu Ljubiću 23. i 24. juna (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Министарство финансија даје прилику младима да у њему почну да раде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.