Конференција у Паризу о одбрани европског ваздушног простора

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:29

Конференција у Паризу о одбрани европског ваздушног простора

Министри одбране и други представници око 20 европских земаља, одржаће данас у Паризу конференцију о томе како боље одбранити европски ваздушни простор. Фото: Танјуг/AP Photo/Lewis Joly Реч је о питању које је постало ургентно због рата у Украјини, преноси АП.
Тема разговора биће борба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против беспилотних летелица и одбрана од балистичких ракета, саопштили су француски организатори, напомињући да је рат у Украјини показао важност и ефикасност такве опреме.
Фото: Танјуг/AP Photo/Lewis Joly На агенди ће бити и питање одвраћања од нуклеарног наоружања. Француско Министарство одбране није објавило списак земаља које ће учествовати на конференцији, као ни њихов тачан број.
Једнодневни састанак одржава се на маргинама Париског аеро-митинга, највећег светског догађаја фокусираног на авијацију и свемирску индустрију, који се данас отвара.
 
Француски председник Емануел Макрон одржаће говор на затварању конференције.
Šef britanske mornarice: U potrazi smo za ljudstvom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конференција у Паризу о одбрани европског ваздушног простора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.