Тодоровић: Лето слично времену које имамо ових дана, са више пљускова

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 13:24

Тодоровић: Лето слично времену које имамо ових дана, са више пљускова

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је данас за Танјуг да ће предстојећег лета време бити слично времену какво имамо ових дана и какво ће бити до краја јуна, што значи неколико дана суво, а затим појава пљускова. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Мај и јун месец су најкишовитији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месеци у нашем поднебљу, ове године смо имали кишовито време већ у априлу, земљиште је засићено водом, а посебно су били обилни пљускови крајем маја и у јуну, до сад, тако да је локално због велике количине падавина неминовно морало да дође до бујичних поплава. То је уобичајено за овај део године, чак и у јулу и августу се то догађа“ наводи он.
Истиче да су киша и пљускови ове године чешћи, што изазива и бујичне поплаве. Додао је да је прошле и претпрошле године у мају и јуну био дужи сушни период са ређом појавом таквих пљускова и бујичних поплава, али је 2020. године била слична ситуација као и ове године, када је такође било, због велике количине падавина у кратком временском периоду, појаве бујичних поплава.
До петка 23. јуна, Тодоровић каже да се очекује топло и сунчано време, можда у среду појава пљускова кратког интензитета у планинским пределима, и максималне темпратуре од 29 до 33 степена, а од 24. јуна па до краја месеца, очекује се свежије време са максималним температурама између 24 и 27 степени, уз локалну појаву пљускова и грмљавина, ређу него до сада.
„Само лето би по средњој температури било мало топлије од вишедеценијског просека, али мање топло него претходна два лета“ напоменуо је Тодоровић. Pojačano prisustvo Kfora u Leposaviću, helikopter nadleće ovo područje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тодоровић: Лето слично времену које имамо ових дана, са више пљускова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.