Ликовни круг: Епицентар уметничке сцене на Петроварадинској тврђави

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 12:31

Ликовни круг: Епицентар уметничке сцене на Петроварадинској тврђави

Ликовни круг назив је за једну од највећих неформалних колонија уметника, не само у Европи, већ у читавом свету. Њено средиште налази се на монументалној тврђави која доминира хоризонтом града. Фото: Градске инфо Због тога можемо рећи да је Петроварадинска тврђава посебно место >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које чини срце уметничке сцене.
Ликовни круг је јединствено стваралачко окружење смештено унутар зидина Петроварадинске тврђаве.
Ово магично место већ више од педесет година окупља око стотину уметника из различитих дисциплина и пружа им инспирацију и подршку у њиховом стваралаштву. Фото: Градске инфо Унутар тврђаве налазе се атељеи многих уметника, од сликара и вајара до фотографа и перформера.
Ликовни круг постао је синоним за културну разноликост и иновативност.
Ипак ова колонија уметника није само место за стварање уметности, већ је и центар едукације и промоције културног наслеђа.
Кроз разне радионице, предавања и изложбе, Ликовни круг пружа могућност локалној заједници да се упозна са различитим уметничким изразима и да се охрабри у сопственом стваралаштву.
На тај начин уметност постаје приступачна и разумљива свима, без обзира на претходно искуство или образовање. Фото: Pexels/Pixabay Осим тога, Ликовни круг је и место окупљања за љубитеље уметности, туристе и посетиоце који желе да доживе аутентичну културну сцену Новог Сада.
Уз отворене атељее, перформансе на отвореном и јединствену атмосферу тврђаве, посетиоци могу да уживају у јединственом доживљају уметности. Наравно, посетен су могуће само уз претходан договор са уметницима.
Кроз Ликовни круг, Петроварадинска тврђава у Новом Саду није само историјски споменик, већ и место где уметност спаја прошлост са садашњошћу.
Zašto je Novi Sad grad sa jednim od najboljih sistema školstva u Srbiji?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ликовни круг: Епицентар уметничке сцене на Петроварадинској тврђави се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.