Холандски краљ ће се извинити због улоге те земље у ропству и колонијализму

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 10:58

Холандски краљ ће се извинити због улоге те земље у ропству и колонијализму

Очекује се да ће се холандски краљ ускоро извинити за ропство и колонијализам, пошто званично истраживање показује да је холандска краљевска династија зарадила богатство у вредности од данашњих милијарду евра од трговине и покоравања других народа. Фото: Танјуг/Andrew Milligan/Pool >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << via AP Холандски племићи, укључујући и Вилијама Трећег, који је такође био краљ Енглеске, играли су важну улогу у успостављању политике пљачке, израбљивања, ропства и принудног рада у Азији и на Карибима, навео је лондонски „Тајмс“.
Актуелни холандски краљ Вилем-Александер (56) извиниће се званично на традиционалној прослави Кети Коти (у преводу – пуцање ланаца), односно, 1. јула када потомци холандских робова славе 150 година ослобођења од ропства. Холандски премијер Марк Руте извинио се у децембру 2022. године због холандског учешћа у ропству током 250 година, називајући трговину робовима „злочином против човечности“.
Katar i UAE obnovili diplomatske odnose, otvorili ambasade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандски краљ ће се извинити због улоге те земље у ропству и колонијализму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.