Дрецун: Срби да избегну сукоб са Кфором и да прате инструкције Српске листе

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 10:45

Дрецун: Срби да избегну сукоб са Кфором и да прате инструкције Српске листе

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је веома битно да српски народ на северу Косова и Метохије и поједине групе које имају другачије идеје како треба да се штите интереси Срба на северу, схвате поруке које шаље председник Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Александар Вучић и да се избегне било какав нови сукоб са Кфором. Фото: Танјуг/Драган Кујунџић „Од посебног је значаја да одговори Срба буду политичке природе и све што је политички одговор Срба је прихватљиво. Друго на шта желим да укажем јесте да постоје појединци који би да уруше углед Српске листе и њен утицај у српском народу и да тиме одузму могућност председнику Србије да предузме све што је потребно да се помогне српском народу“, рекао је Дрецун за тв Пинк.
Оценио је да урушавање Српске листе и њених челних људи директно урушава могућности Београда и председника Вучића да помогну српском народу да се избори са актуелном кризом. Додао је да нажалост постоје и групице и појединци који то раде и истакао да ако неки људи имају идеју да би решење кризе могло да буде једино у томе да наше снаге безбедности уђу на Косово, морају добро да размисле какве би биле последице тог корака.
„Срби на северу Косова морају да се схвате поруке које стижу из Београда и да је Српска листа та која је политичка спона са Београдом. Они би требало да слушају оно што им људи из Српске листе говоре и да се понашају на начин на који их инструишу људи из Српске листе“, рекао је Дрецун уз оцену да сви који покушавају да уруше Српску листу и њене челне људе раде директно против интереса српског народа.
Осврћући се на тврдње премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да су припадници „Кобри“ киднаповали три косовска полицајца, Дрецун је рекао да „Кобре“ раде обезбеђење личности и обезбеђују председника Вучића, те да је Курти овом изјавом хтео да директно повеже председника Србије са хапшењем косовских полицајаја дубоко унутар територије централне Србије.
Telekom: Otet radnik mts doo u Leposaviću,preduzećemo sve pravne aktivnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дрецун: Срби да избегну сукоб са Кфором и да прате инструкције Српске листе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.