Русија: Наваљни оптужен за екстремизам, чека га ново суђење

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 10:43

Русија: Наваљни оптужен за екстремизам, чека га ново суђење

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни, који већ издржава затворску казну, оптужен је за екстремизам и суочава се са новим суђењем и новом, вишедеценијском затворском казном. Фото: Танјуг/Moscow City Court via AP, File Наваљни већ служи деветогодишњу затворску казну због кршења условне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << слободе, преваре и непоштовања суда, али он и његове присталице инсистирају да је његово хапшење и затварање 2021. године било политички мотивисано, подсећа Би-Би-Си.
Ново суђење почеће данас у кажњеничкој колонији, 250 километара источно од Москве, у којој Наваљни издржава затворску казну.
У новом процесу руски опозициони лидер се суочава са више оптужби, укључујући стварање екстремистичке мреже и финансирање екстремистичких активности, што би у случају да га суд прогласи кривим могло да му продужи боравак у затвору максимално за 30 година. Овај 47-годишњак је дуго најистакнутије лице опозиције председнику Владимиру Путину и више од деценије је разоткривао корупцију у самом врху руског политичког естаблишмента.
Чинило се да је овај харизматични активиста био једини опозициони лидер способан да мобилише људе широм Русије и изведе их на масовне протесте против руских власти, наводи ББЦ.
Stejt department: Blinken će se sastati sa kineskim predsednikom Sijem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Наваљни оптужен за екстремизам, чека га ново суђење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.