Италија жели да спречи кинеску компанију да преузме контролу над Пирелијем

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 10:18

Италија жели да спречи кинеску компанију да преузме контролу над Пирелијем

Италијанска влада жели да спречи кинеску компанију Синохем, која је у државном власништву, да преузме контролу над познатим произвођачем гума Пирели. Фото: WikimediaCommons/Phil Guest Милански Пирели је у недељу саопштио инвеститорима да према одлуци италијанске владе само компанија Камфин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << може да номинује кандидате за шефа Пирелија, преноси ББЦ.
Фирму Камфин контролише шеф Пирелија, Марко Тронкети Провера.
У саопштењу се додаје да италијанска влада тражи да било каква промена управе Пирелија буде под званичним надзором.
Синохем је у марту саопштио италијанској влади да планира да обнови и ажурира постојећи акционарски уговор.
Произвођач гума из Милана, са традицијом од преко 150 година, 2015. године продат је за 7,1 милијарду евра групи инвеститора, међу којима су и компаније Камфин и ХемЧајна (ЋемЋина). Након шест године се ХемЧајна спојил са Синохемом, која је данас највећи акционар Пирелија – у власништву има 37 одсто акција италијанске компаније.
Кинески Фонд Пута свиле је власник 9,0 одсто акција Пирелија, подсећа ББЦ.
Kupci u EU će imati zaštitu od veštačke inteligencije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија жели да спречи кинеску компанију да преузме контролу над Пирелијем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.