На референдуму у Швајцарској усвојен закон о клими

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 09:26

На референдуму у Швајцарској усвојен закон о клими

На референдуму у Швајцарској јуче је усвојено увођење опште минималне таксе за предузећа, као и закона о клими који има за циљ смањење коришћења фосилних горива и достизање нулте емисије штетних гасова до 2050. године. Фото: Unsplash/nadine3 Како преноси Ројтерс, 80 одсто гласача подржало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је подизање општих такси за предузећа на 15 одсто, са тренутних 11 одсто.
За увођење закона о клими гласало је око 59 одсто бирача.
Док око пореског закона постоји већа сагласност, када је реч о климатском закону, који није усвојен 2021. године, и који је сада модификован, било је много више дебате оних који су се жалили против закона претходних недеља, преноси Танјуг.
Заговорници кажу да је то „минимум који здрава земља треба да уради да би доказала своју посвећеност у борби против климатских промена”, док противници, махом десничари, кажу да ће то угрозити енергетску стабилност.
Швајцарска се 2021. придружила скоро 140 земаља које су потписале споразум Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) о одређивању минималне пореске стопе за велике компаније, што је потез који има за циљ ограничавање праксе пребацивања профита у земље са ниским порезом.
Formirana nova vlada u Kuvajtu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На референдуму у Швајцарској усвојен закон о клими се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.