Северна Кореја: Неуспело лансирање сателита највећи неуспех

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 09:01

Северна Кореја: Неуспело лансирање сателита највећи неуспех

Руководство Северне Кореје је на последњем састанку владајуће странке назвало прошломесечно неуспело лансирање војног сателита највећим неуспехом, известила је севернокорејска државна агенција КЦНА. Фото: Танјуг/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service
Проширени пленарни састанак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одржан је између петка и недеље, а с њега је послата порука радницима и истраживачима да анализирају неуспело лансирање и припреме се за друго у блиској будућности, пренео је Ројтерс.

Како је навела КЦНА, они који су били задужени за лансирање сателита били су „јако критиковани“.
„Севернокорејска ракета пала је у море након што је изгубила притисак због ненормалног покретања мотора другог степена“, објавили су из Пјонгјанга након неуспелог лансирања сателита у, како оцењује британска агенција, необично искреном признању.
Северна Кореја је обећала да ће наставити да развија своју нуклеарну способност и јачати солидарност с другим земљама које се противе ономе што је назвала „америчком стратегијом за светску надмоћ“.
На састанку је разговарано и о осигуравању самодовољности у снабдевању храном повећањем пољопривредне производње у земљи и испуњавањем годишњег циља производње житарица.
Ћин позвао Блинкена да се САД не мешају у унутрашња питања Кине

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја: Неуспело лансирање сателита највећи неуспех се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.