Звезда продужила серију – Партизан пропустио прву меч лопту

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 08:01

Звезда продужила серију – Партизан пропустио прву меч лопту

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана 91:78 у трећем мечу финалне серије плеј-офа АБА лиге. У неизвесном и нервозном мечу црвено-бели до победе стигли сјајном игром у последњој деоници. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Звезда смањила на 2:1 у финалној серији, четврти >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << меч на програму је у уторак (20.30), а домаћини су поново црвено-бели.
Свашта смо видели у трећем мечу финала АБА лиге, а у нервозној и до последње деонице неизвесној утакмици победила је Црвена звезда 91:78.
Још један дуел „вечитих“ ривала у Пиониру није могао без инцидената, па је тако почетак меча каснио 25 минута због гађања Партизаноивих играча разним предметима са трибина.
Као да је то додатно утицало на играче обе екипе, који су почели изузетно стегнуто и нервозно.
Звезда је повела 9:3, Партизан преокренуо на 11:9, па је од тог тренутка вишена резултатска клацкалица.
Црно-бели су живели од шута за три поена, док је Звезда већину поена постизала из срца рекета.
Ипак, екипа Жељка Обрадовића веома брзо је ушла у проблем са личним грешкама, нарочито центри Смаилагић и Лесор, што је у великој мери помогло Звезди да кроз рекет долази до лакших поена.
Гости су изузетно шутирали за три поена током целог меча, на крају завршили на 12/25.
Партизан је на полувреме отишао са три поена предности, али је Звезда врло брзо дошла до изједначења, па смо гледали изузетно изједначену трећу деоницу. Серија црвено-белих почела је средином последње деонице. Чврста одбрана изродила је неке лаке поена, па је разлика брзо дошла до двоцифрене.
Партизан је покушао да се врати у меч, али велики број изгубљених лопти (чак 17) узроковао је већи број напада за црвено-беле, који су то умешно искористили.
Недовић је вукао екипу Душка Ивановића, а кад су се придружили Петрушев и Митровић, врло је тешко било Партизану да се врати у игру. Недовић је на крају убацио 19 поена, два центра по 16, док је Вилдоза додао 14. Егзум је био најбољи у екипи Жељка Обрадовића са 16 поена, 15 је додао Мадар, а 12 Кевин Пантер.
Звезда је тако смањила предност Партизана у финалу на 2:1, а четврта утакмица на програму је већ у уторак, још једном пред црвено-белим навијачима у дворани „Александар Николић“ (20.30).
Никола Јокић се појавио на коњичким тркама у Сомбору

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звезда продужила серију – Партизан пропустио прву меч лопту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.