Казахстан: Успешно окончана талачка криза у Астани

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 17:08

Казахстан: Успешно окончана талачка криза у Астани

Талачка криза у филијали Каспи банке у Астани, главном граду Казахстана, завршена је успешно – седморо талаца је ослобођено, саопштило је министарство полиције те земље. Фото: Танјуг/Kazakhstan’s Presidential Press Office via AP) Како се додаје у саопштењу, нико од талаца није повређен, док је нападач >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ухапшен.
Министар полиције Марат Ахметжанов рекао је новинарима да је нападач у притвору, пренео је Интерфакс.
„Тражио је разне ствари – новац, помоћ за родбину… Био сам на лицу места, учествовао у акцији. Убацили смо његове рођаке у преговоре, али он није пристао на њихове захтеве, па смо кренули у јуриш“, појаснио је Ахметжанов.
Одељење за јавно здравље Астане известило је да је тројици талаца дијагностификована акутна реакција на стрес након пуштања на слободу, али никоме није била неопходна хоспитализација.
Нападач је био наоружан, а банка је саопштила да су у експозитури били само запослени у банци, док клијената у тренутку упада није било.
Ахметжанов је, како преноси РТ, навео да је у ослобађање талаца била укључена интервентна јединица полиције и да њен тим употребио шок бомбу.
Неколико локалних медија је саопштило да је 30-годишњи нападач био наоружан пиштољем.
Према непотврђеним извештајима, он је захтевао да се сва имовина банке пребаци у добротворну организацију која помаже деци са инвалидитетом и другима којима је потребна.
Напшадач је наводно претио да ће побити таоце ако се власти не повинују у року од три сата.
Modi traži punopravno članstvo Afričke unije u G20

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Казахстан: Успешно окончана талачка криза у Астани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.