Столтенберг: Мир у Украјини – да, али не да Русија диктира услове

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 16:27

Столтенберг: Мир у Украјини – да, али не да Русија диктира услове

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је данас да не треба пожуривати мировне преговоре између Украјине и Русије, уколико би то значило да Москва диктира услове мира. Фото: Танјуг/AP/Olivier Matthys Након што је јужноафрички председник Сирил Рамафоса ове недеље у Кијеву >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да „мир треба постићи дипломатијом, што пре је могуће“, Столтенберг се сложио, али не по сваку цену.
„Сви желимо да се овај рат оконча. Али да би мир био одржив, мора бити правде. Мир не значи замрзнути конфликт и прихватање договора који диктира Русија“, рекао је Столтенберг за немачки лист „Велт ам Зонтаг“.
Он је рекао да „само Украјина“ може да одређује који су услови прихватљиви.
„Морамо да осигурамо да, када се овај рат заврши, постоје кредибилни споразуми којима се гарантује украјинска безбедност, тако да Русија не може поново да нападне, чиме би циклус руске агресије био сломљен.
Зато, додао је Столтенберг, „што више окупиране територије Украјина може да ослободи, имаће боље карте за преговарачким столом“ по питању постизања праведног и трајног мира.
Putin: Mislim da je ukrajinski general Zalužni u inostranstvu, ali možda grešim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Мир у Украјини – да, али не да Русија диктира услове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.