Од избацивача у дискотекама до “јенки“ министра – Раде Баста гласноговорник америчке амбасаде

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 15:26

Од избацивача у дискотекама до “јенки“ министра – Раде Баста гласноговорник америчке амбасаде

У својој званичној биографији Раде Баста је навео да је 1998. године завршио Средњу школу унутрашњих послова „Пане Ђукић“ у Сремској Каменици, а 2002. дипломирао на Факултету физичке културе у Новом Саду. Мастер студије економије завршио је на Универзитету Привредна академија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 2012. године, те данас наводи да је мастер економиста.
Оно што Раде Баста није навео у својој биографији јесте развојни пут од кикбоксера и обезбеђења ноћних клубова до гласноговорника америчке амбасаде и активног борца за увођење санкција Руској Федерацији.
Раде Баста као кадар Јединствене Србије је успео да буде и одборник у Скупштини Града Новог Сада и Београда. Своје знање из области фудбала показао је позицијом директора Фудбласког клуба Раднички из Ниша, а у својој каријери се бавио још и лековима, млеком, електранама и енергијом. Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија су му у овом мандату поверили позицију министра привреде.
Наиме, актуелни министар привреде Раде Баста у последње време се истакао бројним изјавама које су у супротности са званичном државном политиком. Својим изјавама везаним за увођење санкција Руској Федерацији је успео да измами и одговор званичног Кремља, што свакако није прошло без адекватне награде од стране Бастиних спонзора.
Оно што је занимљиво, Раде Баста је до пре само неколико година интензивно сарађивао са Руском Федерацијом док је био директор Сремске млекаре и то тако што је биљни сир из Украјине увозио у Србију, препакивао и продавао Русима са ознаком да је направљен у Србији.
Својом изјавом на твитеру Баста је недвосмислено изјавио да ће своју снагу и очигледно другачију политику од оне званичне државне понудити грађанима на предстојећим изборима, а видимо да му финансије и подршка медија попут Данас, Н1 и Нова С неће недостајати.
Pa ne zavisi od g. Kurtija da nam kiša odnese puteve i mostove. Raspadaju se jer nije urađeno kako treba i niko da odgovara; tako ne možemo dalje.
Moj fokus je na boljem životu naših građanki i građana, razvoju ekonomije i privrede, vladavini prava.
— Rade Basta (@MinistarBasta) June 17, 2023

На овај начин, Раде Баста се прикључио Зорани Михајловић, Драгану Шормазу, Ненаду Томашевићу из ПОКС-а као и осталој про-нато опозицији која отворено заступа америчке, а не српске интересе.
Да се ових дана про-амерички и НАТО спавачи буде, доказ је и Нина Митић, актуелни помоћник министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог задужена за антидискриминациону политику и родну равноправност.
Нина Митић је на свом инстаграм профилу пружила подршку Басти чиме је јасно ставила до знања да се не слаже са званичном државном политиком Републике Србије, па је стога најпоштеније да и она заједно са Бастом и осталом про-нато опозицијом измери своју популарност и популарност политике коју заступа на првим предстојећом изборима.
Фото: nina.mitic85/screenshot/instagram Marković: Basta sledeće nedelje mora da podnese ostavku, ili će biti smenjen

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од избацивача у дискотекама до “јенки“ министра – Раде Баста гласноговорник америчке амбасаде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.