Швајцарци гласају на референдуму о порезу и о климатском закону

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 15:14

Швајцарци гласају на референдуму о порезу и о климатском закону

Швајцарци данас одржавају референдум у којем ће гласати о одобравању предлога да се уведе глобална минимална такса за предузећа, као и климатском закону, који има за циљ смањење коришћења фосилних горива и дозање нулте емисије штетних гасова до 2050. године. Фото: Pixabay/Hans Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројекцијама јавног сервиса СРФ, показало се да је 88 одсто људи који су гласали на референдуму подржало повећање минималног пореза на добит са 11 на 15 одсто.
Такође, показало се да 55 одсто грађана подржава климатски закон.
Резултати референдума се очекују касније у току дана, наводи Ројтерс.
Док око пореског закона постоји већа сагласност, када је реч о климатском закону, који није усвојен 2021. године, али је сада модификован, и изазвао је много више дебате оних који су се жалили против закона претходних недеља.
Заговорници кажу да је то минимум коју здрава земља треба да уради да би доказала своју посвећеност у борби против климатских промена, док противници из деснице, чланови Народне партије кажу да ће угрозити енергетску стабилност.
Raste broj Amerikanaca koji smatraju da se Kijevu šalje previše pomoći

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Швајцарци гласају на референдуму о порезу и о климатском закону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.