Вучевић: Курти навија за унутарсрпске сукобе, одговарају му наша трвења и поделе

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 14:15

Вучевић: Курти навија за унутарсрпске сукобе, одговарају му наша трвења и поделе

Невероватно је да у Београду имамо протесте и предлоге да се власт промени на улици управо када је ситуација на КиМ овако тешка, рекао је данас министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић, оценивши да Аљбин Курти навија за унутарсрпске сукобе и да му >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одговарају унутрашња трвења и поделе у Србији. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik „То њему одговара да може да спроводи своју политику а Куртијева политика је директна опасност за безбедност Србије“, рекао је Вучевић за Танјуг.
Када је реч о могућностима одржавања избора, истакао је да ће избора сигурно бити и да је само питање када али да је реално да они буду раније него што је предвиђено. „Да ли ће бити на јесен или на пролеће следеће године не знам, али на пролеће нас свакако чека редован термин за локалне и покрајинске изборе за огромну већину локалних самоуправа. Што се тиче парламентарних и београдских избора, СНС је прихватио да то буде тема за разговор код председника Републике“, рекао је Вучевић.
Додао је међутим да опозиција неће изборе али да хоће власт без избора, што, како је рекао, неће моћи.
„О свему може да се разговара али нема прелазних влада и влада без избора. Вучић неће дати мандат за такву владу а посланици СНС-а никада неће гласати за њу“, рекао је Вучевић.
Указао је да су протесте и скупове опозиције пријавили политичари, да они дефинишу циљеве а онда кажу да то нису страначки, већ грађански скупови а да су се они прикључили грађанима . „Ко би предлагао министре за прелазну владу? Замислите да имамо министре и коминистре у Влади Србије а имамо ситуацију на Косову каква је сада“, напоменуо је Вучевић.
Vučević: Alarmantna bezbednosna situacija u zemlji zbog zbivanja na Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Курти навија за унутарсрпске сукобе, одговарају му наша трвења и поделе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.