Ситуација са поплавама у Чачку и Новом Пазару стабилизована

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 13:29

Ситуација са поплавама у Чачку и Новом Пазару стабилизована

После поплава у Чачку и Новом Пазару, ситуација је стабилизована, вода се повукла, а екипе јавних комуналних предузећа санирају штету, јавили су данас дописници Танјуга. Фото: Танјуг/Александар Нићифоровић „У Новом Пазару се вода вратила у речно корито. Киша је престала да пада, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а време је сунчано“, јавља дописник из Новог Пазара.
Ситуација у Чачку је такође стабилизована, пошто је киша престала да пада, а вода се вратила у корито Мораве.
Како јавља Танјугов дописник из Чачка, цивилна заштита прикупља опрему за одбрану од поплава, а екипе комуналног предузећа санирају штету.
Градски штаб за ванредне ситуације донео је прошле ноћи одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији Новог Пазара због обилних падавина и поплава. „Ванредна ситуација проглашена је јер је услед елеменатарне непогоде и облиних падавина дошло до изливања река Трнавице и Јошанице, појаве површинских вода, плављења објеката и оштећења инфраструктуре. Ванредна ситуација се проглашава због реалне опасности од угрожавања живота, имовине и здравља људи“, наведено је у саопштењу новопазарског Штаба за ванредне ситуације.
Ванредна ситуација проглашена је у 56 градова и општина Србије, а евакуисано је више од 300 људи.
Бујице су услед великих падавина оштетиле путеве, мостове и покренуле клизишта и одроне.
Vesić: Novi most u Mrčajevcima do godinu i po dana, u Adranima za četiri meseca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ситуација са поплавама у Чачку и Новом Пазару стабилизована се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.