Весић: Таксисти без дозволе за рад на аеродрому неће моћи ни да му приђу

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 12:05

Весић: Таксисти без дозволе за рад на аеродрому неће моћи ни да му приђу

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је да ће наредних дана бити познате мере којим ће држава системски решити проблем „дивљих таксиста“ на београдском аеродрому, а једна од њих је увођење посебне дозволе за рад таксиста на аеродрому „Никола >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тесла“. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Сви радимо заједно, МУП, Министарство на чијем сам челу, Град Београд, Аеродром компанија ’Ванси’ и после одлука, које ће уследити наредних дана имаћемо могућност да системски решимо тај проблем. Нико ко нема посебну дозволу да таксира на аеродрому, неће моћи да му приђе“, истакао је Весић за РТС.
Весић је рекао да је свестан значаја тог проблема, са којим су се у коштац, каже, први ухватили он и министар полиције Братислав Гашић, с обзиром да је у питању „врло организована мафија“, односно, како је рекао, између 25 и 30 људи који на дневном нивоу зараде и до 30.000 евра, тако што краду и пљачкају људе на аеродрому, и то годинама. „Донели смо одлуку са Градом Београдом, да једном станемо на пут и решимо овај проблем. Почела је акција одузимања возила, три аутомобила су одузета, против тројице ’дивљих таксиста’ поднете су пријаве. Очекујемо да ће Град донети одлуке којима ће се обезбедити ред, да више нико неће моћи да приђе без ваучера, да једном решимо проблем дивљих таксиста“, рекао је Весић.
Указао је да се озбиљност проблема види и по томе што се дешава да и када се некоме одузме возило, он сутрадан појави са новим аутомобилом, јер има новца за то. „Сада ’дивљих таксиста’ нема на аеродрому, појачана је контрола, али ћемо проблем решити системски. То што су они радили је једна од највећих брука за Србију“, рекао је Весић и додао да су „мета“ најчешће бити странци, којима су ови таксисти узимали и по 10 пута више новца од праве вредности вожње.
Vesić: Novi most u Mrčajevcima do godinu i po dana, u Adranima za četiri meseca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Таксисти без дозволе за рад на аеродрому неће моћи ни да му приђу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.