Вучић: Еулексу упућен предлог да полиграфски испита припаднике МУП-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 10:56

Вучић: Еулексу упућен предлог да полиграфски испита припаднике МУП-а

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је српска полиција упутила Еулексу предлог да њихови стручњаци дођу у Београд и спроведу полиграфско испитивање припадника Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, који су ухапсили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << три припадника тзв. косовске полиције Р. З. Б.С. и М.Ш. у административном појасу према КиМ, далеко у дубини територије централне Србије Фото: Танјуг/Тара Радовановић „Ми њима нудимо, ајде ви стручњаци из Еулекса иако вам то није мандат, дођите у Београд, понесите вашу машину, поведите вашег стручњака. Ми вам дајемо људе који су их ухапсили. Ако прођу полиграфско тестирање да су ухапсили та лица, питајте их где су их ухапсили. Нећемо им дати податке о нашем кретању, али да ли су их ухапсили и на којој територији – испитајте их полиграфски и обавестите светску јавност да ли лажемо или не“, рекао је Вучић на конференцији за медије.
Нагласио је да не може да утиче ни на писање приштинских медија, али ни на ставове Приштине и дела међународне заједнице. „Ми њихове лажи да спречимо, нећемо. Ни Западне ни албанске. Јер они раде заједнички посао. Једини за кога могу да кажем да није био некоректан су НАТО команда и Кфорови војници „, рекао је Вучић.
Додао је да ни један Албанац није повређен и да су у инцидентима на КиМ Срби повређивани и упуцавани и оценио да то не интересује међународну заједницу. „Увек се прича о деескалацији и о две стране. Било је речи о томе шта ради Приштина, јер има одговорних земаља. Посебно бих желео да се захвалим нашим Мађарским пријатељима и то је негде подразумевајуће, јер су нам истински и искрени пријатељи. Али желим да се захвалим и једној земљи која показује више фер однос у оквиру Квинте него раније. То је Италија. И заиста им хвала, јер ми се чини да разумеју каква је ситуација. А о осталим земљама боље да не говорим“, навео је Вучић.
Vučić: Uvek smo bili krivci, pa makar nikakve krivice nemali

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Еулексу упућен предлог да полиграфски испита припаднике МУП-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.