Вучевић: Алармантна безбедносна ситуација у земљи због збивања на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 10:21

Вучевић: Алармантна безбедносна ситуација у земљи због збивања на Косову и Метохији

Безбедносна ситуација у земљи због збивања на Косову и Метохији је алармантна и тешка, а напади на Србе у покрајини су стални, не од јуче него од доласка Аљбина Куртија на чело приштинских институција, изјавио је данас министар одбране и председник Српске напредне странке Милош >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучевић. Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије Вучевић је за Танјуг рекао да је та ситуација директна претња за безбедност Србије и да је једини трачак наде рационалност међународне заједнице, пре свега земаља Квинте, која би, каже, требало да изврши политички притисак на Приштину, али да „боли гласна тишина међународне заједнице“.
Вучевић је оценио да Курти жели сукоб Срба и Кфора и да му је крајњи циљ да етнички очисти север Косова и Метохије од Срба. „Стални притисци и хапшења, напади, забрана уласка камиона на Косову и Метохији са храноим и медицинским материјалом имају за циљ да Срби помисле да им тамо опстанка нема“, рекао је министар одбране Србије.
Đurić: Kurti radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Алармантна безбедносна ситуација у земљи због збивања на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.