Тајани о будућности Форца Италије: Урадићу шта морам

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 09:49

Тајани о будућности Форца Италије: Урадићу шта морам

Министар иностраних послова Италије Антонио Тајани, који је 1993. године заједно са Силвијом Берлусконијем основао партију десног центра Форца Италија (ФИ) изјавио је данас да ће учинити оно што мора у вези са будућношћу странке коју је Берлускони водио до своје смрти у понедељак. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Mandel Ngan/Pool Photo via AP Тајани је национални координатор ФИ и фактички заменик председника странке, преноси агенција АНСА.
„Идемо напред, урадићу шта морам. Сада сам ја координатор и побринућу се да (странка) дође у национални савет, па ћемо видети“, рекао је Тајани током посете покрајини Молизе уочи регионалних избора 25. и 26. јуна, одговарајући на питање новинара.
Тајани је у петак најавио да ће следећег четвртка председничко тело сазвати национални савет странке, како би се изабрао нови председник који ће је водити на следећем националном конгресу. Како подсећа италијанска агенција, Тајани је велики фаворит за ту позицију.
Заменик премијера је додао да ће харизматични Берлускони увек остати лидер странке и да ће његово име увек бити у логотипу Форца Италије.
Sunak će zatražiti od preduzetnika i kompanija da podrže Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајани о будућности Форца Италије: Урадићу шта морам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.