Весић: Нови мост у Мрчајевцима до годину и по дана, у Адранима за четири месеца

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 09:24

Весић: Нови мост у Мрчајевцима до годину и по дана, у Адранима за четири месеца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да се од раније знало да је мост, срушен под налетом бујице, који је спајао Слатину и Мрчајевце, био у лошем стању и да ће бити потребно до годину и по дана да се изгради потпуно нови. Фото: Танјуг/Зоран >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жестић Весић каже да је општина Чачак још 7. новембра прошле године забранила коришћење тог моста за све аутомобиле који су тежи од три тоне.
Министар је за РТС навео да је прошле године Влада Србије определила 500 милиона динара за реконструкцију тог моста и да ће сада бити осигуран новац који недостаје за изградњу новог.
„Војска је одмах изашла и они сада извиђају могућност да поставе понтонски мост како би грађани који ту живе могли да користе прелазе тракторима. Пројектовање моста ће сигурно трајати три до четири месеца, после тога мора да се крене у изградњу. Значи то је једну годину, годину и по дана да се изгради потпуно нов“, рекао је министар.
Весић је најавио да рушење моста у Адранима почиње од понедељка.
„Овај мост се руши већ од понедељка, само треба неке инсталације да се уклоне. Тако да имају четири месеца, пошто је то много мањи мост, лакше је да се то завршава. За четири месеца ће вратити потпуно нов мост“, поручио је Весић.
Oštećenje puta Boljevac-Sokobanja zbog padavina, naizmenično propuštanje vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Нови мост у Мрчајевцима до годину и по дана, у Адранима за четири месеца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.