Набујала река оборила далековод, два села без струје, четири села без пијаће воде

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 08:56

Набујала река оборила далековод, два села без струје, четири села без пијаће воде

Координатор Градског штаба за ванредне ситуације у Пироту Сретен Савов изјавио је Танјугу да је код села Горња Држина, у сливу реке Јерме, дошло до обарања далековода због чега је дошло до прекида у снабдевању струјом у два села, док су четири села без воде. Фото: Pixabay/Pexels „Код >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нас није било озбиљних проблема као у другим деловима земље. Током ноћи дошло је до обарања далековода код села Горња Држина у сливу реке Јерме, тако да су села Комје и Власи без струје. Иначе у селу Власи је главна пумпа за водоснабдевање села Суково, Горња Држина, Комје и Власи“, рекао је Савов.
Према његовим речима, Електродистрибуција је, заједно са Штабом за ванредне ситуације, набавила два агрегата који ће бити инсталирани у селима Комје и Власи.
„Тренутно село Комје има струју, а до краја дана ће већи агрегат бити пуштен у селу Власи и тиме ће село добити струју, а уједно ће прорадити и пумпа за водоснабдевање поменутих села. Очекујемо да, када дође до пада нивоа реке Јерме, у наредна три-четири дана, да се успостави нормално снабдевање електричном енергијом јер сада није могуће интервенисати због високог нивоа реке Јерме“, рекао је за Тањуг Савов.
По речима Савова, у пиротском крају није било већих проблема, а Штаб за ванредне ситуације прати ситуацију 24 сата и реагује у складу са потребама на терену.
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Набујала река оборила далековод, два села без струје, четири села без пијаће воде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.