Додик: Сарајево је и данас етнички подељен град

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 08:34

Додик: Сарајево је и данас етнички подељен град

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је пратио бес који се испољава због његове изјаве у вези са Сарајевом током рата, те поновио да је то етнички подељен град који никада није био опкољен, ни блокиран. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић „Сарајево је етнички подељен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << град и данас – у смислу Источно Сарајево и федерално Сарајево“, рекао је Додик и напоменуо да у Сарајеву нема 150.000-160.000 Срба који су били пре рата, те да су борбене линије биле у самом граду – Лукавица, Грбавица, где је до Дејтонског споразума било српско и да су то Срби одбранили, пренела је РТРС.
Да је било блокирано, како је могла, каже Додик, да долази храна и остале ствари.
„Како се то могло дешавати ако је, како они кажу, било у блокади. Како су могли све време рата да се спуштају авиони на аеродром у Сарајеву, како онда може да буде опкољен град“, рекао је Додик новинарима.
Đurić: Kurti radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Сарајево је и данас етнички подељен град се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.