Ђурић: Курти ради на распламсавању још једног сукоба у Европи

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 08:22

Ђурић: Курти ради на распламсавању још једног сукоба у Европи

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти „неуморно наставља своју кампању против концепта мултиетничког Косова“, као и да активно ради на распламсавању још једног сукоба у Европи. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је на Твитеру навео да су у протекла 24 сата, „под лажним оптужбама Куртијеве специјалне полиције – илегално присутне на северу Косова“, ухапшена још два Србина, уз очигледну повреду члана 9 Бриселског споразума.
Додао је да су исти „насилници у униформама такозване косовске полиције“ данас поподне претукли 17-годишњу девојчицу и 15-годишњег младића који су обоје задобили лакше повреде и велике емотивне трауме.
Ђурић је написао да ове вечери Куртијеве ескадриле поново патролирају Северном Митровицом у оклопним возилима, „тражећи још жртава“. „Очигледно је сваком ко није сасвим пристрасан да Курти жели Косово* без Срба“, написао је амбасадор Србије у Вашингтону и додао да премијер привремених институција етикетира све оне који му се супротставе као злочинце и терористе.
Додао је да Курти такође жели да постоји константан клин између Србије и САД, ЕУ и НАТО. „Налазимо се у тачки у којој неуспех да га спречите да настави оно што ради, значи допустити му да успе“, навео је Ђурић.
Према његовим речима, то неће бити само пораз за Куртијеве жртве на терену и лоше вести за КиМ и Србију, већ и шире од тога.
Mitrović: Pretučeni maloletnici stabilno, ali pod teškim psihičkim stresom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић: Курти ради на распламсавању још једног сукоба у Европи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.