Митровић: Претучени малолетници стабилно, али под тешким психичким стресом

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 07:47

Митровић: Претучени малолетници стабилно, али под тешким психичким стресом

Двоје малолетника Д.Р. (17) и К.Р. (15), за које је претходно Канцеларија за КиМ саопштила да их је код Звечана претукла косовска полиција, у стабилном су стању, али под тешким психичким стресом, изјавио је дечији хирург Бобан Митровић из КБЦ Косовска Митровица Foto: Танјуг/AP/Marjan Vucetic „Дечак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је добио више удараца у пределу главе и ударац ногом у пределу слабина, док је сестра, која је била сувозач, брутално скинута са мотора, вучена по земљи и при томе задобила контузионе повреде десног рамена“, рекао је синоћ Митровић за ТВ Мост.
Он је додао да су њих двоје, према њиховим речима, задобили повреде од косовске полиције након што су их полицајци зауставили код села Рудине док су се возили квадом. Др Митровић је рекао да су обоје на хируршком одељењу, као и да су у току дијагностика и консултативни прегледи.
Канцеларија за КиМ потврдила је да су полицајци Росу у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје српске деце, К.Р. (15) и Д.Р. (17), истичући да је сада јасно да специјалци тзв. косовске полиције нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Косову и Метохији.
Они су их присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.
Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени одмах у КБЦ Косовска Митровица, на одељење хирургије где им се указује сва неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, од ултразвука, рендгена, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке.
“Сада је јасно шта Куртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на северу Косова и Метохије. Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Косову и Метохији. Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Курти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Куртијевог терора“, упозоравају из Канцеларије за КиМ.
Додају да очекују хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца. “Док Срби невини страдају у Куртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема кажњавања починилаца. Једно је извесно – док год је Куртијева полиција на северу КиМ, дотле неће бити ни мира ни безбедности за Србе, а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан“, додаје се у саопштењу.
Српска листа саопштила је да се “бруталност Куртијевих параполицајаца на северу наставља“ и да су поново на мети српска деца на Косову и Метохији.
Kancelarija za KiM: Uhapšen još jedan Srbin

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Митровић: Претучени малолетници стабилно, али под тешким психичким стресом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.