Амерички државни секретар Блинкен допутовао у дводневну посету Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 07:36

Амерички државни секретар Блинкен допутовао у дводневну посету Кини

Амерички државни секретар Ентони Блинкен допутовао је данас у дводневну посету Пекингу, пренели су кинески медији. Фото: Танјуг/Oliver Contreras/Pool via AP Ово је прва посета америчког државног секретара од октобра 2018. године током које ће се данас састати са својим кинеским колегом Ћин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гангом, највишим кинеским дипломатом Ванг Јијем, а у понедељак вероватно и са председником Си Ђинпингом, пренео је АП.
Блинкенова посета је првобитно била планирана у фебруару, али одложена је због инцидента са кинеским балоном који је оборен америчким пројектилом у ваздушном простору САД.
Пекинг тврди да је оборен кинески метеоролошки балон, али америчка администрација тврди да је летелица коришћена за „прикупљање осетљивих информација“. Ова дипломатска мисија са високим улозима је покушај да се смире тензије у америчко-кинеским односима које су негативно утицале на глобалне политичке односе.
Ипак, аналитичари сматрају да су слаби изгледи за било какав значајан напредак у вези са најсложенијим питањима са којима се суочавају две највеће светске економије.
Нетрпељивост и узајамне оптужбе стално ескалирају због низа несугласица које имају импликације на глобалну сигурност и стабилност, преноси америчка агенција.
Kremlj: Dogovor o žitu de fakto bez šansi, obaveze prema Rusiji nisu ispunjene

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички државни секретар Блинкен допутовао у дводневну посету Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.