Блинкен разговарао са јапанским и јужнокорејским министрима пред пут у Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 20:41

Блинкен разговарао са јапанским и јужнокорејским министрима пред пут у Кину

Државни секретар САД Ентони Блинкен данас је имао телефонске разговоре са министром спољних послова Јужне Кореје Парк Џином и шефом јапанске дипломатије Хајаши Јошимасом, уочи посете Кини. Фото: Танјуг/Ahmed Yosri/Pool Photo via AP Блинкен је у разговору са јужнокорејским колегом нагласио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посвећеност Вашингтона одговорном управљању односа између САД и Кине, саопштено је из Стејт департмента.
Додаје се да су Блинкен и Џин осудили „континуирана и незаконита“ лансирања балистичких ракета од стране Северне Кореје и истакли потребу да Пекинг искористи свој утицај да подстакне Пјонгјанг да се укључи у дипломатске токове.
Њих двојица су разговарала и о ваћности трајне трилатералне сарадње на релацији САД-Јужна Кореја-Јапан зарад економског просперитета у Индо-Пацифику и јачања међународног поретка заснованог на правилима.
Блинкен је захвалио Јужној Кореји на подршци суверенитету и територијалном интегритету Украјине.
У разговору са јапанским министром спољних послова Хајаши Јошимасом, Блинкен је осудио понашање Северне Кореје и потврдио чврсту посвећеност САД одбрани Јапана.
Двојица званичника су такође разговарала о трилатералној сарадњи САД, Јапана и Јужне Кореје и потврдила подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине.
Milatović: Uveren sam da će Crna Gora na putu ka EU imati podršku Mađarske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен разговарао са јапанским и јужнокорејским министрима пред пут у Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.