И у Крагујевцу проглашена ванредна ситуација због поплава

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 20:20

И у Крагујевцу проглашена ванредна ситуација због поплава

На територији Града Крагујевца данас је због поплава проглашена ванредна ситуација. Фото: Танјуг/Наташа Лазаревић Након обиласка терена, на предлог команданта Штаба за ванредне ситуације и градоначелника Крагујевца Николе Дашића, одржана је телефонска седница Штаба и проглашена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ванредна ситуација на територији града, како би се у што краћем року и према приоритетима помогло грађанима да санирају причињену штету, објављено је на сајту Града Крагујевца.
Након обилних падавина и поплава које су у четвртак увече задесиле Крагујевац, екипе Сектора за ванредне ситуације и градских предузећа Шумадија и Вододвод раде на санирању штете на територији града, али и на сеоском подручју у Маслошеву и читавом потезу ка Страгарима. Тим поводом командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Никола Дашић са начелником Управе за ванредне ситуације Крагујевац Зораном Кочовићем обишао најугроженија подручја и домаћинства у насељима Палилиле, Корићани, Грошница и Ердеч.
Једна од најкритичнијих локација је Левачка улица у насељу Палилуле, где ватрогасци спасиоци преко 30 сати црпе воду из стамбених и других објеката.
Тај посао је, како се наводи на сајту, при крају, а следећи корак је санирање штете на инфраструктури и објектима уз помоћ градских предузећа Шумадија и Водовод и канализација.
“Доњомалска улица у Корићанима је једна од преко 200 где је пријављен проблем. Наноси воде спрали су читаву тампонску подлогу и направили канале. Све екипе јавно комуналних предузећа Водовода и Шумадије су на терену, како би се што пре улице вратиле у претходно стање и омогућило мештанима да нормално функционишу“, истакао је градоначелник Никола Дашић.
Додао је да куће нису угрожене куће и да му је драго што на терену види људе који су се прикључили радницима „Шумадије“.
“Свака част мештанима, међу којима има и времешних у осмој деценији, а који дају све од себе да што пре превазиђу ову ситуацију“, истакао је Дашић.
Према речима Зорана Кочовића начелника Управе за ванредне ситуације Крагујевац колико од сутра, по пријавама грађана крећу и комисије за процену штете како би се надокнадило све што је вода у претходним периоду оштетила.
Kancelarija za KiM: Uhapšen još jedan Srbin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак И у Крагујевцу проглашена ванредна ситуација због поплава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.