Бајден: Нећу ублажити критеријуме за чланство Украјине у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 19:55

Бајден: Нећу ублажити критеријуме за чланство Украјине у НАТО

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да неће ублажити критеријуме које Украјина мора да испуни како би постала чланица НАТО-а. Фото: Танјуг/АР/Susan Walsh „Нећу. Морају да испуне исте критеријуме, тако да нећу да им олакшавам“, рекао је Бајден, преноси ЦНН.
Он је навео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да постоји питање сигурности система украјинске војске.
„Да ли испуњава све стандарде које испуњаваа свака друга држава у НАТО-у? Мислим да ће испунити, мислим да може да их испуни, али то се не дешава аутоматски“, поручио је председник САД.
ЦНН је раније објавио да је Бајден спреман да одустане од Акционог плана за чланство (МАП) за Украјину који је у споразуму из 2008. године описан као „следећи корак за Украјину на њеном директном путу ка чланству“.
МАП је програм савета, помоћи и практичне подршке прилагођен индивидуалним потребама земаља које желе да се придруже Алијанси, у оквиру којег се одређује временски оквир за приближавање чланству.
Erdogan: Prioritet ekonomskog tima je da smanji inflaciju na jednocifren broj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Нећу ублажити критеријуме за чланство Украјине у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.