Додик: Зашто Запад гура Косово као независну државу,а РС не сме да прича о томе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 19:41

Додик: Зашто Запад гура Косово као независну државу,а РС не сме да прича о томе?

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да му је нејасно како је могуће да западни фактор подржава Приштину и тзв. Косово као независну државу, а Републици Српској не дозвољава да прича о независности. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Како се наводи на сајту додик.нет, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Додик се упитао зашто неко мисли да је могуће да се гради тзв. Косово као независна држава, а да Српска треба да остане у оквиру БиХ.
„Али то је могуће када видите изјаву Ескобара, који каже да у задњих 90 дана све што раде раде у корист Косова и набраја шта је радио – пријем у Савет Европе, одржавање избора, па су дали легитимитет изборима на само три одсто бирача“, рекао је Додик.
Реагујући на изјаву Куртија, током састанка с Кристијаном Шмитом, да „треба јачати политичко Сарајево, јер су Бошњаци жртве геноцида“, председник РС је рекао да су такве изјаве лицемерне и да Курти жели да разбије Србију, јача Приштину и да држи предавање како треба јачати Сарајево, а умањити аутономију РС.
Kancelarija za KiM: Uhapšen još jedan Srbin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Зашто Запад гура Косово као независну државу,а РС не сме да прича о томе? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.