Краљ Чарлс обележио свој први јавни рођендан

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 15:36

Краљ Чарлс обележио свој први јавни рођендан

Британски краљ Чарлс прославио је данас свој први званични рођендан као суверен, јашући на коњу поред војника, у церемонији која се прославља од 1760. године, пренео је Ројтерс. Фото: Танјуг/Zac Goodwin/PA via AP Парада, позната и као „Поздрав бојама“, дошла је након Чарлсовог крунисања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 6. маја.
Британски суверен слави два рођендана – један за јавност, а то је данас, и други приватно, у Чарлсовом случају 14. новембра, када ће прославити 75 година.
Појављућући се на коњу, Чарлс је оживео традицију од које је његова мајка, краљица Елизабета, одустала 1986. године, када је имала 60 година.
У годишњем поздраву британске војске монарху, Чарлса је поздравило око 8.000 војника.
Иза њега су ишли његов син Вилијам, сестра Ана и брат Едвард, који су такође били на коњима.
Иза њих су ишли краљица и принцеза од Велса у кочији.
„Поздрав бојама“ обележава званичан рођендан британског монарха и обично се одржава у јуну.
 
Zaharova: Mirovni predlozi nekih zemalja o Ukrajini bi mogli da funkcionišu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Краљ Чарлс обележио свој први јавни рођендан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.