Весић: Моравски коридор није оштећен већ само неки насипи у изградњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 14:33

Весић: Моравски коридор није оштећен већ само неки насипи у изградњи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) Горан Весић изјавио је данас да радови на изградњи Моравског коридора ни на који начин неће бити успорени и да тај коридор нигде није оштећен, иако су се у медијима појављивале информације да се то десило. Фото: Танјуг/Зоран >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Жестић Он је у приликом обиласка места прекида саобраћаја на путу Мрчајевци – Адрани код моста преко Мусине реке, казао да су оштећени поједини насипи који су били у изградњи, што је, како је нагласио, нормално да се деси када они нису завршени.
Један од тих оштећених насипа, према речима Весића је на територији општине Краљево, док је други код Крушевца, где је такође урађена привремена девијација, па је она пробијена како би вода могла да прође.
„Радови ће се наставити чим буде боље време. Очекујемо да у наредним данима стану падавине и да можемо да радимо. Од Краљев али и других општина очекујем да попишу штетуи како на инфраструктури, тако и ону коју су имала приватна лица и у складу са законима решаваћемо и ове проблеме као што смо то чинили и и до сада“, казао је министар.
Према Весићевим речима, највећи проблем Србије су бујичне поплаве које носе све пред собом, јер је Србија земља која нема других природних непогода, попут урагана или земљотреса. „Ми ћемо као држава наставити да регулишемо реке и вододтокове како би спречили да се овакве ствари дешавају“, навео је он.
Весић је подсетио и да је јуче оштећени мост преко Мусине реке на путу Мрчајевци изграђен 1964. и да зато има стубове у кориту, јер се то тако обично не ради, као и да је реконструисан 2016. на старим стубовима и да је зато сада поново оштећен.
„Још јуче сам хитно дао налог Путевима Србије да се изгради девијација и да се овај мост сруши и изгради нови.
Ми ћемо за осам максимално 10 дана завршити девијацију и урадиће се цев кроз који ће пролазити река, а урадиће се и земљани насип и тако ће на неки начин бити успостављен саобраћај. То ће бити ургентна мера, а онда идемо на изградњу моста који ће бити већи и подигнутији од досадашњег. Нама за то треба четири месеца“, нагласио је.
Министар ГСИ се захвалио МУП Србије и Сектору за ванредне ситуације јер су данас били овде као што су били и свуда у Србији, као и општини и граду Краљево јер су реаговали како је требало, прогласили ванреднуи ситуацију, урадили све што је требало да ураде .
 
Spasojević: Sve snage usmerene na evakuaciju i spasavanje ljudskih života

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Весић: Моравски коридор није оштећен већ само неки насипи у изградњи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.