Санкт Петербург: Афрички лидери са Путином о могућем решењу сукоба у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 12:02

Санкт Петербург: Афрички лидери са Путином о могућем решењу сукоба у Украјини

Руски председник Владимир Путин састаће се данас у Санкт Петербургу са лидерима неколико афричких земаља како би разговарали о могућим начинима решавања ситуације у Украјини. Фото: Sergei Chirikov/Pool Photo via AP Претходног дана је мировна мисија коју чине лидери Замбије, Комора, Сенегала, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јужноафричке Републике и представници неколико других земаља, боравила у посети Кијеву где су разговарали са украјинским председником Владимиром Зеленским, преноси ТАСС.
Лидер Јужноафричке Републике Сирил Рамафоса рекао је раније да је сврха њихове посете покушај да се дефинише оквир за мирно окончање кризе, а његова администрација је истакла да афричке нације желе да обезбеде, што је пре могуће, окончање сукоба у Украјини и прекид ватре.
Два дипломатска извора рекла су за ТАСС да су на дневном реду разговора питања безбедности исхране и размене заробљеника.
Ројтерс је такође навео неке детаље позивајући се на нацрт оквирног документа, рекавши да би афрички лидери могли да понуде мере за јачање поверења, чија примена може да постави основу за разговоре између Москве и Кијева.
Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао Путинову спремност на разоворе рекавши да председник Русије подржава све идеје које имају за циљ решавање ситуације у Украјини.
 
Zaharova: Mirovni predlozi nekih zemalja o Ukrajini bi mogli da funkcionišu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Санкт Петербург: Афрички лидери са Путином о могућем решењу сукоба у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.