Турска: важно је имплементирати црноморске иницијативе за житарице

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 11:54

Турска: важно је имплементирати црноморске иницијативе за житарице

Турска сматра важном имплементацију црноморске иницијативе за жито, изјавио је данас турски министар одбране Јашар Гулер након министарског састанка НАТО у Бриселу. Фото: Unsplash/Ibrahim Uzun „У оквиру Црноморске житне иницијативе до сада је на светска тржишта испоручено око 32 милиона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тона пољопривредних производа, са око 1.000 ангажованих пловила“, рекао је он за турски ТРТ ТВ канал, преноси ТАСС.
Уговори о извозу хране и ђубрива из Украјине на међународно тржиште закључени су 22. јула 2022. године на 120 дана и продужени у новембру на исти период.
Један од споразума регулише редослед испоруке жита из лука Одеса, Черноморск и Јужни под контролом Кијева, а Русија и УН потписале су и меморандум о укидању ограничења извоза руских пољопривредних производа и ђубрива на светска тржишта.
Други део споразума предвиђа одмрзавање извоза руских житарица и ђубрива, враћање Рошелхозбанке у систем СВИФТ, обнављање испорука пољопривредне опреме, компоненти и сервисног одржавања, наставак рада амонијачног цевовода Тољати-Одеса и низ других корака.
Међутим, овај део пакетског споразума још није спроведен, упозорила је званична Москва.
 
Zaharova: Mirovni predlozi nekih zemalja o Ukrajini bi mogli da funkcionišu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Турска: важно је имплементирати црноморске иницијативе за житарице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.