Србија преокретом у финишу победила Јордан у пријатељској утакмици у Бечу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 10:01

Србија преокретом у финишу победила Јордан у пријатељској утакмици у Бечу

Фудбалери Србије победили су Јордан 3:2 (1:0) у пријатељском мечу одиграном у Бечу. Утакмицу је обележио прекид у 85. минуту због уласка дела навијача „Орлова“ на терен. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Срећом, прекид после првог гола Дејана Јовељића на мечу није трајао дуго, аустријски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << судија Штефан Ебнер је после пет минута вратио екипе на терен, па су „орлови“ успели да стигну до победе голом у 89. минуту.
Србија је на старту меча „преживела“ две одличне шансе Јордана, а онда повела у седмом минуту, првенцем Страхиње Ераковића.
Корнер који је извео капитен Филип Костић, највиши у скоку је био Урош Рачић, који је пребацио лопту на другу стативу, а тамо је
Ераковић био сам и лако је ударцем левом ногом са пет метара матирао голмана Јордана.
До краја полувремена обе екипе су имале неколико добрих шанси, али није било промена резултта.
Друго полувреме је почело лоше за Србију. Јордан је изједначио у 54. минуту, а стрелац је био Ал Марди после центаршута Хададија. Селекција која је 84. на последњој ФИФА ранг листи потпуно је преокренула резултат у 67. минуту голом Ал-Тамарија.
Феноменалну шансу за изједначење пропустио је Јовељић у 80. минуту, али три минута касније се искупио, дао је гол главом после асистенције Сергеја Милинковића-Савића.
Управо је Јовељић после прекида и наставка меча постигао гол и у 89. минуту, за потпуни преокрет и победу „Орлова“.
Србија је меч одиграла у следећем саставу: Рајковић, Ераковић, Машовић, Бабић, Грујић, Рачић (од 64. Сергеј Милинковић-Савић), Лазовић (од 74. Живковић), Самарџић (од 46. Тадић), Костић (од 46. Младеновић), Ђуричић, Јовановић (од 46. Јовељић).
Наредни меч наша репрезентација игра у уторак, у Разграду против домаће Бугарске, у квалификацијама за ЕУРО 2024.
Košarkašice Srbije pobedile košarku – Maljković nezadovoljna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија преокретом у финишу победила Јордан у пријатељској утакмици у Бечу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.