Захарова: Мировни предлози неких земаља о Украјини би могли да функционишу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 09:18

Захарова: Мировни предлози неких земаља о Украјини би могли да функционишу

Мировне иницијативе за решавање украјинског сукоба које су предложиле различите земље садрже идеје које би могле да функционишу, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Понављам да смо захвални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свакој земљи, свакој држави или свакој јавној личности, јер су многе иницијативе лично предлагали истакнути личности, захвални смо свима који говоре о миру, који говоре о мирном решењу и који желе да буду од користи по овом питању“, рекла је Захарова у интервјуу за ТАСС на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу 2023. СПИЕФ.
Према њеним речима постоје идеје које би могле да функционишу и у складу су са приступом Русије, као на пример иницијатива Кине.
Међутим, Захарова је истакла да је главни проблем то што такве иницијативе блокира „кијевски режим, који је себи забранио да води било какве преговоре са Русијом“.
„Све је то блокирао украјински председник Володимир Зеленски јер је такав концепт наметнуо Вашингтон. САД следе концепт убијања што већег броја Руса и то су потврдили истакнути представници америчког политичког естаблишмента, укључујући бившег председника САД Џорџа Буша млађег и сенатора Линџија Грејема“, рекла је Захарова.
Према њеним речима Вашингтон не одустаје до концепта потпуне доминације у свету и стратешког пораза Русије.
„САД желе неку врста казне за Русију. Због тога ово питање није о суштини предложених иницијатива, већ о неспособности Украјине да крене ка миру због блокада политиколога из Вашингтона који имају потпуно другачији поглед на будућност Украјине“, рекла је Захарова.
 
Brazil: Pronađeni planovi za vojni udar na telefonu Bolsonarovog pomoćnika

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Захарова: Мировни предлози неких земаља о Украјини би могли да функционишу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.