Макрон поручио Маску: Хајде да радимо заједно

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 08:20

Макрон поручио Маску: Хајде да радимо заједно

Француски председник Емануел Макрон састао се у Паризу са америчким милијардером Илоном Маском, други пут за месец дана, и позвао извршног директора компаније „Тесла“ да „раде заједно“. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin „Хајде да радимо заједно“, објавио је Макрон на свом Твитер налогу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поред фотографије на којој се рукује са америчким бизнисменом.
Уочи састанка, Макрон је рекао новинарима да ће „продати Француску“ у покушају да убеди милијардера да лоцира „гигафабрику“ електричних батерија у тој земљи.
Портпарол Јелисејске палате одбио је да коментарише оно о чему се разговарало, пише британски “Телеграф“.
Маск је дан раније, у склопу турнеје по Европи, посетио Рим где се сусрео са премијерком Италије Ђорђом Мелони и министром спољних послова Антонијом Тајанијем.
Тесла већ има гигафабрику у близини Берлина, где је планирано да ове године и произведе 500.000 електричних аутомобила.
Званичници у Шпанији такође наводно покушавају да убеде Теслу да изгради фабрику у близини Валенсије.
Маск је у петак говорио и на технолошкој конференцији “Vivatech“ у изложбеном центру Порт де Версај у Паризу где је поновио забринутост због опасности од вештачке интелигенције.
Privlačenje radnika – najveći izazov prerađivačke industrije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон поручио Маску: Хајде да радимо заједно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.