Украјина, Словачка и Чешка потписале споразум о куповини борбених возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 07:45

Украјина, Словачка и Чешка потписале споразум о куповини борбених возила

Министри одбране Украјине, Чешке и Словачке потписали су споразум о сарадњи у набавци и одржавању борбених возила пешадије (ИБМ), саопштио је украјински министар одбране Алексеј Резников. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Министарство одбране Чешке је навело да све три земље планирају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да набаве шведски ЦВ90 за своје армије.
Резников је потписао декларацију са чешким и словачким министрима одбране Јаном Черноховом и Мартином Скленаром на маргинама 13. самита Украјинске контакт одбрамбене групе (УЦДГ) у формату Рамштајн у Бриселу, преноси Кијев индепендент.
„Ово је важан корак у сарадњи наших земаља“, написао је Резников на Твитеру.
Чернохова је навела да су ова борбена возила међу најбољим у свету. “Спремни смо да координирамо потребе све три војске и тражимо начине да сарађујемо на успостављању производње, сопственој производњи, раду, обуци и сервисирању ЦВ90“, рекла је чешка министарка.
Раније у јуну, украјински државни произвођач оружја Укроборонпром потписао је уговор са чешким државним предузећем ВОП ЦЗ о поправци и модернизацији украјинских тенкова Т-64.
Neklasični festival klasične muzike – Festival NEO otvorio svoja vrata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина, Словачка и Чешка потписале споразум о куповини борбених возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.