Вино „Грашац“ проглашено најбољим на сајму у Лондону

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 19:54

Вино „Грашац“ проглашено најбољим на сајму у Лондону

На сајму вина у Лондону, међу 19 хиљада узорака, вино „Грашац“ из фрушкогорских винограда проглашено је најбољим са 97 поена и наградом „Best in show“. Историјски успех српског винарства. Фото: Pixabay/koreafreund Грашац који се вековима гаји на Фрушког гори добио је највеће признање. На Декантеру >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нема оцене више од 97, а и у Србији нема вина које је икада било више награђено од Грашца произведеног у берби 2020. у околини Шида.
Најбоље вино на свету има бледу сребрнкасто – златну боју у корист арома крушке и грожђа глазираног медом. На непцу вино је чисто постојано, благо сланкасто и задимљено са добром текстуром и постепеним развојем,оцениле су судије овогодишњег Сајам у Лондону.
Многи фактори су се поклопили и вишегодишњи рад на аутохтоној сорти је донео резултат.
Коришћење савремене технологије и поштовање традиције. Пре свега тероар и посвећеност раду у винограду и винарији довели су до фантастичног резултата.
Да би било јасније овај историјски успех српског винарства остварен је у конкуренцији скоро 19.000 вина из 57 земаља света. Једноставно, „Грашац“ је данас понос српског винарства!
Početak beogradskog Bir festa odložen za sutra zbog obilnih kiša

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вино „Грашац“ проглашено најбољим на сајму у Лондону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.