Путин: Русија би могла да употреби нуклеарно оружје, али нема потребе за тим

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 19:20

Путин: Русија би могла да употреби нуклеарно оружје, али нема потребе за тим

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да би Русија теоретски могла да употреби нуклеарно оружје уколико би постојала претња по њено постојање или територијални интегритет. Фото: Танјуг/(Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Међутим, према његовим речима, тренутно нема потребе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за тим, преноси Ројтерс.
„Нуклеарно оружје је направљено да бисмо осигурали нашу безбедност у најширем смислу те речи, као и постојање руске државе. Али тренутно немамо потребу да га користимо“, рекао је Путин на међународном економском форуму у Санкт Петербургу.
Говорећи о утицају западних санкција, руски председник је рекао да оне нису успеле да изолују Русију и да су, уместо тога, довеле до проширења њене трогивне са „тржиштима будућности“.
Навео је нове споразуме са земљама у Азији, Латинској Америци и на Блиском истоку, назвавши их „поузданим и одговорним партнерима“.
Путин је поручио да је „неколонијални међународни систем престао да постоји, док мултиполарни глобални поредак, са друге стране, јача“.
„То је неизбежан процес“, рекао је председник Русије.Председник Владимир Путин је рекао и да је Москва пребацила први контингент нуклеарног оружја Белорусији.
„Догодило се, први контингент нуклеарног оружја је испоручен на територију Белорусије“, рекао је Путин на економском форуму у Санкт Петербургу, преноси Блумберг.
Додао је да ће пребацивање тактичког нуклеарног наоружања бити завршено до краја године.
Путин и белоруски председник Александар Лукашенко су се претходно 25. маја сагласили о плану за распоређивање руских копнених нуклеарних ракета кратког домета на територији Белорусије где це остати под руском командом, подсећа Ројтерс.
То ће бити први пут од средине 90-их да ће Русија имати нуклеарно оружје ван земље.
Kremlj: Putin planira posetu Turskoj na poziv Erdogana,datum nije preciziran

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија би могла да употреби нуклеарно оружје, али нема потребе за тим се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.