Чаушић: У Моравичком округу ситуација стабилнија него што је била

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 17:07

Чаушић: У Моравичком округу ситуација стабилнија него што је била

У Моравичком округу ситуација је стабилнија него што је била, рекао је данас начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Лука Чаушић поводом поплава до којих је дошло након изливања река. Фото: Драган Николић „У Моравичком округу је стабилнија ситуација него што је била, ми >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо синоћ имали пет евакуација. Овде у Лучанима имамо црпљене воде и можемо да кажемо да је за сада у овом делу Србије ситуација стабилна“, изјавио је Чаушић новинарима.
Чаушић је рекао да је током ноћи било изазовно у Јагодини и Крагујевцу и додао да је ванредна ситуација проглашена у 42 града и општине.
„Ванредна ситуације проглашена у 42 града и општине, пет градова је прогласило на читавој својој територији, 23 општина на читавој својој територији, 12 општина на деловима своје територије и два града на деловима своје територије“, навео је Чаушић.
Он је рекао да је од јутрос евакуисано 55 људи, као и да ће следећа 24 часа бити изазовна, након чега се очекује смиривање ситуације.
„Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а су на терену од почетка, од 26. маја када је кренуо циклон у западном делу Србију, прво у западном делу Србије, Златиборски округ, Моравички, касније се проширивало на Поморавски, већ се сели ка Борском, Зајечарском“, истакао је Чаушић.
Репортер Тањуга је јавио да је на територији Чачка уведена ванредна ситуација услед обилних падавина током претходне ноћи, а најкритичније је било у месним заједницама Заблаће, Мршници, Кукић, док је у месној заједници Петница дошло до урушавања два моста. Овога јутра на територији општине Лучани у 17 месних заједница било је проглашена ванредна ситуација, а због изливања реке Бјелице у читавој дужини њеног тока уведена је ванредна ситуација.
Ванредна ситуација је и у општини Ариље због пораста Рзава, а у Чачку су у порасту две највеће реке, Западна Морава и Чемерници, које се за сада нису излиле.
Мештанин Живица Жељко Матовић навео је да је око 21 часа синоћ вода прошла кроз његово двориште и да је успео да склони стоку, међутим, полаве су причиниле штету на засадима кукуруза, кромпира, детелине и лука.
Саша Васиљевић из Лучана је рекао да је вода однела бандеру и излила се у башту и у двориште.
Povezivanje država i ljudi – autoput Kuzmin–Sremska Rača, radovi duž čitave trase (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чаушић: У Моравичком округу ситуација стабилнија него што је била се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.