Салата од само два састојка спречава настанак крвних угрушака

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 17:00

Салата од само два састојка спречава настанак крвних угрушака

Студија је показала да 54 одсто одраслих није свесно да комбиновање различитих намирница може бити од користи за њихово здравље. Ако желите да снизите крвни притисак и спречите стварање крвних угрушака, помешајте грожђе са луком. Фото: Pexels/Polina Kovaleva Црно грожђе, богато моћним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << антиоксидансима – полифенолима, помаже у превенцији кардиоваскуларних болести, рака и неуролошких поремећаја, али ако се једе са луком, саветује познати британски нутрициониста Роб Хобсон, може да спречи стварање крвних угрушака и унапреди здравље кардиоваскуларног система.
„Често и не знамо да храном стварамо повољне синергије за здравље. Са биолошке тачке гледишта, телу су потребне синергије да би правилно функционисало. Синергија хране је дефинисана начином на који одређене намирнице и хранљиве материје које садрже раде заједно како би пружиле здравствене користи веће од користи једне намирнице“, каже Роб Хобсон, који редовно пише блог на својој веб-страници како би образовао о витаминима и другим хранљивим материјама.
Нашем телу су потребне за оптимално функционисање.
Истраживање је показало да 54 одсто одраслих није свесно да комбиновање различитих намирница може бити од користи за њихово здравље, док 31 одсто никада не размишља о мешању намирница како би из хране добили више. Међутим, 54 одсто испитаника у овој студији сматра да њиховој исхрани недостају кључни витамини или хранљиви састојци.
Резултати истраживања салате од плавог сира и грожђа са црвеним луком, показују да штити здравље срца, нормализује крвни притисак и јача циркулацију.
Синергија хране: катехини црног грожђа и лук.
Црно грожђе је богато полифенолним антиоксидансом катехином који помаже у превенцији кардиоваскуларних болести, рака и неуролошких поремећаја и контроли тежине. Заједно, лук и грожђе спречавају стварање крвних угрушака и јачају здравље кардиоваскуларног система.
Истраживања су показала да ова комбинација помаже у јачању кардиоваскуларне заштите побољшавајући циркулацију.
Prirodno protiv glavobolje: đumbir, led i esencijalna ulja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Салата од само два састојка спречава настанак крвних угрушака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.