Весић: Поново апелујем – не блокирајте аутопут, тиме наносите велику штету земљи

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 14:16

Весић: Поново апелујем – не блокирајте аутопут, тиме наносите велику штету земљи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поново је данас апеловао на организаторе протеста да не блокирају саобраћај на ауто-путу, јер, како је рекао, то значи велику штету за Србију. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „И пре неколико недеља, када су почели протести, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << када су блокирали ‘Газелу’ апеловао сам на организаторе да то не раде са међународним саобраћајницама. Није исто да ли је то саобраћајница испред Народне скупштине или међународни аутопут. Послушали су неколико недеља, али је изгледа тамо превагнуло радикално крило које жели сукобе“, рекао је Весић гостујући на ТВ Хепи.
Зато је још једном замолио организаторе протеста, „оне који су разумни” да то не раде, већ да свој политички став изражавају на неки други начин. „Блокадом ‘Газеле’, аутопута, блокира се саобраћај на једном важном међународном путном правцу, једном од најважнијих коридора у Србији, кроз који пролазе страни камиони, од чега ми наплаћујемо путарину, од чега живимо. Тим се наноси штета Србији, али и малтретирају други грађани, који не желе да учествују у протесту“, рекао је Весић.
Додао је да сви могу да искажу свој политички став, са којим се он не слаже, али то мора бити у складу са законом и демократским нормама.
„Надам се да ће прихватити овај апел и одустати од блокирања аутопута, моста јер би то значило велику штету за Србију“, подвукао је Весић.
Он је навео и да у протестима нема политике, већ доминира само један захтев – да се сруши председник Александар Вучић на силу, на улици. „Повод за протесте јесте био трагичан догађај, убиство деце у школи ’Владислав Рибникар’ у и Младеновцу, али могли сте да приметите да се о тој деци и школском систему, предлозима шта би могло да се уради да деца буду заштићенија, на протестима не говори. Нико није дао ниједан предлог“, указао је Весић.
Подсетио је да је Влада Србије, на предлог председника Вучића, донела мере, попут разоружавања, обезбеђивања школских полицајаца у свакој школи, тестова за наркотике, забране приступа различитим сајтовима.
„Држава је урадила оно што је могла, предложила је мере како да деца у школи буду безбедна. Нисам чуо да су људи који организују протест предложили још неку меру. Неки људи који долазе на протест заиста желе да им деца буду заштићенија, и то морамо да разумемо“, истакао је министар.
Он је приметио да је било масовних убистава и у другим земљама, али да се нигде није видела њихова политизација – да неко оптужује власт зато што се десило масовно убиство, већ су сви покушавали да нађу решење.
„Чујете само један предлог, да треба сменити Вучића и Братислава Гашића, за кога је сама опозиција јуче у парламенту рекла да ништа није могао да уради да се спрече несреће, што је тачно. Али, траже његову смену. Остало су захтеви медијског тајкуна Драгана Шолака, који би да покуша да злоупотреби несрећу за своје интересе“, рекао је Вучић.
Увек, каже, постоји начин да се изрази политичка воља. „Нажалост, видим да нису ни сви министри, ни функционери моје странке од којих неки на врло високим функцијама, ни реч рекли о протестима и понашају се као да не постоје. И то је, донекле, природно, али ми увек, и на томе инсистира председник Вучић, морамо да бранимо државу, која је изнад свега“, рекао је Весић.
Он је указао и да се на протестима не говори о тешкој ситуацији Срба на Косову и Метохију, који трпе све већи притисак.
„У ситуацији када Аљбин Курти забрањује улазак српске робе на територију КиМ, када у Косовској Митровици могу да остану без хлеба, када хапсе наше људе и лове их по улицама као дивљач, пребијају их, хапсе, шаљу наоружану полицију на нашу територију… И у тој ситуацији се организују протести и на њима нећете чути ни реч о КиМ. То је као да чините нешто у корист онога ко врши притисак на Србе“, констатовао је Весић.
Додао је да је „злочин према Србији“ да нема политичког јединства у земљи, у тренутку када се води историјска борба Срба за опстанак на Космету. Подсетио је и да је председник Вучић позвао на разговор све који то желе, додајући да сви треба да прихвате позив, јер се само разговором решавању проблеми.
„Начин за решење проблема у друштву су избори. Ако не желе да разговарају, онда идемо на изборе, да видимо шта грађани мисле о опозицији, а шта о власти. Грађани ће одлучити, а ми смо на то спремни“, рекао је Весић.
Подсетио је да до краја ове и почетком следеће године следе повећање плата медицинским сестрама и техничарима, као и просветарима, повећање пензија, уз једнократну помоћ за децу до 16 година.
„Отварамо обилазницу, градимо путеве, пруге. Сви треба да се окренемо развоју Србије, да политичке дебате водимо на изборима, а грађани ће дати глас у ком правцу желе да се земља развија“, рекао је Весић.
Proglašena vanredna situacija na teritoriji Kraljeva i Brusa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Поново апелујем – не блокирајте аутопут, тиме наносите велику штету земљи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.