Проглашена ванредна ситуација на територији Краљева и Бруса

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 12:39

Проглашена ванредна ситуација на територији Краљева и Бруса

На територији Краљева и општине Брус пороглашена је ванредна ситуација због поплава, јављају дописници Тањуга. Фото: Танјуг/АР/Марјан Вучетић Све надлежне службе у краљевачкој општини су од ноћас на терену, црпи се вода из објеката и постављају додатни одбрамбени бедеми, јер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је тамо и ниво Западне Мораве од ноћас на ивици изливања.
„Интервенисали смо од Матарушке бање, преко Конарева, Врдила, Роћевића и на крају је река Мусача, негде око 1 сат иза поноћи, прелила магистралу и тамо смо ставили неке џакове да ту воду, колико толико, укротимо у корито и усмеримо је ка Морави. Међутим, велика је количина воде, јер киша непрестано пада и засићеност земљишта не може да прихвати ту воду и онда нам се дешава то што нам се дешава“, изјавио је члан градског већа задужен за заштиту и спасавање Радоица Кочовић.
Председник Месне заједнице Лазац, Милан Илић, рекао је да је ситуација тешка и да не памти да је икада овако било.
„Киша је падала, одсечени смо, главни пут је одсечен до Краљева испред Дома културе. Идемо да чистимо, да склањамо дрвеће, има клизишта на главном путу, асфалта пола нема, однет је мостић. Долина је доле однела неке машине људима, још не знам све, људи извештавају, нисам прикупио све информације. Имам пут Горњи Јанковићи који је такође прекинут, немамо комуникацију и пролаз. Сви су путеви одсечени, макадами су одсечени да не може ни пешке да се прође“, додао је он.
Због поплава које су због кише погодиле општину Брус, а на основу закључака са седнице општинског Штаба за ванредне ситуације, на целој територији бруске општине проглашена је ванредна ситуација, јавља дописник Тањуга. Поред градског језгра, повећава се број сеоских насеља угрожених од поплава, клизишта и одрона: Рибаре (Козићи, Милићевићи, Московљевићи, Гочманци, Вучковићи), Доње Левиће, Ђерекаре, Жиљци, Велика Грабовница, Будиловина, Милентија, Осредци, Крива Река, Богише, Чокотар, Витоше, Судимља, Батоте, Жуње, Лепенац…
Однесен је мост у Малој Врбници.
Вода је продрла у више стамбених и помоћних објеката и нанела огромну штету на путевима.
Оно што је најважније је да нема жртава.
Према речима дописника, све расположиво људство и механизација ангажовани су на терену како би у најкраћем року дошло до нормализације ситуације.
RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine širom Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Проглашена ванредна ситуација на територији Краљева и Бруса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.