Афрички лидери ће Кијеву и Москви предложити план за изградњу поверења

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 20:49

Афрички лидери ће Кијеву и Москви предложити план за изградњу поверења

 Афрички лидери могли би да предложе низ „мера за изградњу поверења“ током својих почетних напора да посредују у сукобу између Русије и Украјине, наводи се у нацрту документа у који је Ројтерс имао увид. Фото: Танјуг/Roman Chop via AP Те мере би могле да укључују повлачење руских трупа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уклањање тактичког нуклеарног оружја из Белорусије, суспензију налога Међународног кривичног суда за хапшење против Путина и ублажавање санкција.
На листи се налази и „безусловни уговор о житу и ђубриву“.
„Горе поменуте мере имају за циљ да олакшају стварање амбијента погодног за прекид ватре, а то ће омогуц́ити странама да изграде поверење и да размотре формулисање својих стратегија за обнову мира“, наводи се у документу.
Споразум о прекиду непријатељстава могао би да уследи и требало би да буде праћен преговорима између Русије и Запада, наводи се у документу.
Председник Сенегала Меки Сал и председник Јужне Африке Сирил Рамафоса предводе делегацију, која укључује лидере Замбије, Коморских острва и Египта, која ће отпутовати у Кијев у петак и Санкт Петербург у суботу.
Очекује се да се делегација састане са украјинским председником Володимиром Зеленским и руским председником Владимиром Путином.
 
Mandiant: Kineski hakeri krali podatke iz javnog i privatnog sektora na Zapadu

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Афрички лидери ће Кијеву и Москви предложити план за изградњу поверења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.