Брнабић: Захтеви дела опозиције се тичу контроле медијског тржишта

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 18:20

Брнабић: Захтеви дела опозиције се тичу контроле медијског тржишта

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да захтеви дела опозиције која тражи изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу имају везе са контролом над целокупним медијским тржиштем у Србији. Фото: Танјуг/Небојша Раус Брнабић је поновила захтеве који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би, према оцени дела опозиције спречили трагедије, а то су, како је рекла, укидање ријалити програма и то без критеријума, укидање фреквенција за ТВ Пинк и ТВ Хепи, смена чланова РЕМ-а, забрана штампања таблоида, и то оних за које они кажу да не смеју да се штампају, смена руководства РТС-а и смена Гашића и шефа БИА Александра Вулина.
„То су поштовани грађани мере које је предложила опозиција, какве то везе има тачно са трагедијом која се десила, како би ти спечило било коју од ове две трагедије?”, упитала је Брнабић.
Она је оценила да је то захтев за контролу над целокупним медијским тржиштем од стране Драгана Шолака. Упитала је где је у тим мерама опозиције безбедност у школама, предлог да се, на пример, промени наставни план како би децу учили толеранцији и способностима комуникације или више педагога у школама.
Поставила је питање и ко од политичких лидера то тражи, те констатовала да су то управо они који су довели ријалити у Србију, они који су били власници и директно зарађивали новац од њих.
Подсетила је да су управо они који траже укидање дозвола Пинку и Хепију они који су им те дозволе дали. “Ваљда није било довољно исплативо да будете власник Великог брата, дајте да будемо делом и власник Пинка. Е, они се данас боре против националних фреквенција”, рекла је Брнабић.
Брнабић је констатовала да предлози мера, односно захтеви немају никакве везе са трагедијама.
Наводећи да је припадник БИА Владимир Ровчанин 2003. године у Нишу убио четворо својих колега, а тешко ранио тројицу, Брнабић је рекла да тада никоме није пало на памет из читавог система одбране, односно безбедности да поднесе оставку.
Такође, ни када је председник Владе 2003. године убијен, нити је неко поднео оставку, нити је некоме пало на памет да је тражи, а сада, како је рекла, причају о политичкој одговорности.
 
Brnabić:Neću predložiti smenu Gašića, može da se ide na izbore

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Брнабић: Захтеви дела опозиције се тичу контроле медијског тржишта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.